Ο κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό, σε μια κατάσταση τραγική, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, έχουν κλείσει τους μουσικούς, έχουν κάνει αγορές. Είτε πουν 10 είτε 12, η διασκέδαση έχει τελειώσει και έχει τελειώσει και η εστίαση, γιατί βέβαια δεν θα βγει κάποιος να κάνει ρεβεγιόν και στις 12 παρά τέταρτο να κάνει αλλαγή χρόνου στο αυτοκίνητο, τόνισε ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Η έξοδος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς είναι η αλλαγή του χρόνου ουσιαστικά να μας βρει σε έναν χώρο διασκέδασης, σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπαρ με τους φίλους μας, τους συγγενείς μας να γιορτάσουμε την έλευση του νέου χρόνου. Αν πρέπει να βγάλω την έλευση μέσα στο αυτοκίνητό μου, δεν θα βγω. Είναι καταστροφή για τον κλάδο, ο οποίος αιμορραγεί εδώ και 20 μήνες, με 4 μήνες καλούς και με έναν τζίρο χαμένο πάνω από 2,5 δισ., συμπλήρωσε ο κ. Καββαθάς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Έχουμε πολλές ακυρώσεις, όπως είχαμε πολλές και το βράδυ των Χριστουγέννων, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, ο κόσμος φοβάται επεσήμανε.
Το να χάνουμε τόσους συμπολίτες μας την ημέρα σαφώς τον κλάδο δεν τον αφήνει αδιάφορο, από την άλλη, δεν μπορούμε να δεχτούμε τις συνέπειες των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας χωρίς καμία στήριξη.
Ο κλάδος θα οδηγηθεί με βεβαιότητα σε λουκέτα πλέον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καββαθάς.
Έχουμε ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας, αύξηση στις πρώτες ύλες, δεν έχουμε μεταφέρει τις αυξήσεις στην κατανάλωση, γιατί σε άδεια τραπέζια δεν μπορείς να κάνεις αυξήσεις και καλούμαστε με συσσωρευμένες υποχρεώσεις από το προηγούμενο διάστημα, να ξαναζήσουμε τη βάσανο χωρίς κανένα στήριγμα. Μας ενδιαφέρει η δημόσια υγεία αλλά ταυτόχρονα πρέπει να δούμε τι γίνεται και στην οικονομία και πώς συντηρούνται οι επιχειρήσεις.
Έχει 330.000 εργαζόμενους η εστίαση, είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.