ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Συνάντηση εργασίας των Συντελεστών του πρώτου Balkan Energy forum  που διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα από τις 23 έως τις 25 Μαΐου,  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Κοζάνης

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Συνάντηση εργασίας των Συντελεστών του πρώτου Balkan Energy forum  που διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα από τις 23 έως τις 25 Μαΐου,  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Κοζάνης

Συνάντηση εργασίας των Συντελεστών του πρώτου Balkan Energy forum  που διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα από τις 23 έως τις 25 Μαΐου,  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Κοζάνης

Συνάντηση εργασίας των Συντελεστών του πρώτου Balkan Energy forum  που διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα από τις 23 έως τις 25 Μαΐου,  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Κοζάνης

Στην συνάντηση  παρευρέθηκαν ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Γιάννης Μητλιάγκας ,το  Μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Μιχάλης Χλιάπας, ο  πρώην Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης και Bουλευτής  Κοζάνης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και ο Συνεργάτης και Διευθυντής του Πολιτικού του γραφείου. κ. Κώστας Δήμου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος  Αμανατίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης ,  ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo κ.  Τάσος Τζήκας, ο Πρόεδρος του Τμήματος  Ηλεκτρολόγων  Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Γιώργος Χριστοφορίδης, ο Διευθυντής  του  Cluster  Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος  Δυτικής  Μακεδονίας  κ. Γιάννης  Φάλλας  και  ο διαχειριστής του Clube κ. Νίκος Ντάβος .

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του πρώτου Balkan Energy forum  έκαναν  μια αποτίμηση των εργασιών του συνεδρίου,  συζήτησαν και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τη διοργάνωση του Balkan Energy Forum στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Kοζάνης κ. Γιάννης Μητλιάγκας τόνισε ότι ο  σπόρος που έπεσε πρέπει να ανθίσει  ώστε να συμβάλει στη διαμόρφωση του ενεργειακού brand name της περιοχής με στόχο την επαναληψιμότητα  ενός τέτοιου γεγονότος. Επίσης τόνισε τη συνεργασία με τη ΔΕΘ αποτελεί πρωταρχικός στόχος του ΕΒΕ για να μπει το Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων, στο «καλεντάρι» της ΔΕΘ.

Ο πρώην υπουργός ΥΜΑΘ   και Βουλευτής Κοζάνης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, μίλησε για σημαντικές τοποθετήσεις με τη καθοριστική τη συμμετοχή  πανεπιστημιακών  ιδρυμάτων που οδήγησαν σε χρήσιμα και κρίσιμα συμπεράσματα για τον ενεργειακό χάρτη της χώρας.

Στη συγκέντρωση γνώσης και τεχνολογίας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ.  Γιώργος Αμανατίδης με το δήμαρχο Κοζάνης κ. Γιάννη Κοκκαλιάρη να αναφέρεται στη ανάγκη σύστασης ομάδας εργασίας προκειμένου να ετοιμαστεί η θεματολογία της επόμενης μέρας.

O Προέδρος της Δεθ – Ηelexpo k. Τάσος Τζήκας, το χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός που μπορεί πια να αποτελέσει ένα διεθνές γεγονός και αναφερόμενος στα Κοίλα πρότεινε τη διαμόρφωση της υποδομής σε ένα σύγχρονο κέντρο καινοτομίας.

Τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Γιώργος Χριστοφορίδης ,αναφέρθηκε στην ανάγκη να παραμείνει αυτή η εκδήλωση στον τόπο μας και να διευρυνθεί περαιτέρω ενώ ο διαχειριστής του Clube κ. Νίκος Ντάβος  συμπλήρωσε ότι το εν λόγω forum μπορεί και πρέπει να γίνει θεσμός ως το πιο  δυνατό και τεχνολογικά καινοτόμο γεγονός της βορείου Ελλάδος.

Η αποτίμηση του πρώτου ενεργειακού φόρουμ σύμφωνα με όλους τους συντελεστές ήταν πολύ θετική και η πρόθεση θεσμοθέτησης αλλά και συνέχειας του σημαντικού αυτού γεγονότος εκφράστηκε από όλους με τη δέσμευση νέας συνάντησης όλων των εμπλεκομένων φορέων μετά τον Σεπτέμβρη για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.prlogos.gr Για περισσότερες πληροφορίες  στην συνέντευξη τύπου:

 

 

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR